SM i Hembryggd Öl 2019

Välkommen till det 31:a svenska mästerskapet i hembryggd öl!

Det är SHBF och dess ideella krafter som står bakom arrangemanget.

SM programblad (PDF)

Dag: Lördagen den 13 april
Tid: kl 12-18
Plats: Solnahallen, Stockholm

På SM kan du som besökare hitta ett hundratal öl av olika stilar som du kan provsmaka och rösta på i folkets val-tävlingen. Som bryggare kan du på SM tävla med din hembryggda öl dels i domartävlingen, dels i folkets val.

Alla besökare på SM får varsitt provningsglas med årets SM-logga och en folder med information om ölen på plats och om röstningsförfarandet. Röstningen görs via din smartphone eller med någon av de surfplattor som finns i SHBF-montern. Under SM-dagen annonseras domartävlingens medaljörer ut, under tiden som alla SM-besökare har i uppdrag att sålla fram de öl som faller dem mest i smaken, rösta på dessa och därigenom hjälpa till att utse vinnarna i folkets val.

Om du har frågor om evenemanget eller vill hjälpa till som funktionär så kan du komma i kontakt med arrangörerna på sm2019@shbf.se.

Biljetter

Inträdesbiljetter till SM 2019 kan endast köpas via Ticketmaster https://www.ticketmaster.se. Biljetterna planeras att släppas senast den sista januari.

Det kommer inte att säljas några biljetter på plats!

För att få komma in på SM måste du vara minst 20 år. Det är inte tillåtet att ta med sig barn in på SM, oavsett barnets ålder. Husdjur får heller inte vistas i lokalen, undantaget ledarhund.

Att tävla i SM

Som bryggare kan du tävla både i en domarbedömd del där dina öl bedöms efter SHBF:s öltypsdefinitioner och i folkets val, där besökarna utser de godaste ölen på plats. För att delta i domartävlingen krävs att du lämnar in flaskor för bedömning en tid innan SM. Brygderna i både domartävlingen och folkets val ska följa reglerna för SM som du kan hitta här: https://shbf.se/evenemang/sm-i-hembryggdoel/sm-regler

Anmälan till SM

Anmälan till domartävlingen och folkets val sker genom att bryggaren registrerar sina brygder på webbregistreringen. Länk till webbregistreringen kommer att läggas upp här när registreringen öppnar.

Webbregistreringen öppnar fredag 1:a februari och stänger:

  • lördag 2 mars för Domartävlingen
  • fredag 29 mars för Folkets val
  • fredag 29 mars för Etikettävlingen

Mer information om hur du ska göra för att anmäla öl kommer att finnas vid webbregistreringen.

Domartävlingen 2019

Sista anmälningsdag 2 mars

Tävlingen Folkets val 2019

Sista anmälningsdag 29 mars

Etikettävlingen 2019

Sista anmälningsdag 29 mars

Funktionärer

Vi behöver ca 50 funktionärer!

Som funktionär på SM kommer du att få fritt inträde, lunch, tid att prova på de tävlandes öl i folkets val samt ett års medlemskap i SHBF. Det vi behöver hjälp med från funktionärerna är till exempel att ställa i ordning lokalen på fredagskvällen, biljettkontroll, insläpp och prisutdelning.

Anmäl dig snarast till: sm2019@shbf.se med namn, mailadress och mobilnummer.

Om du har frågor, hör av Dig!

Vänligen
Håkan Liljegren
SM-general för SM-2019

Vägbeskrivning till Solnahallen, Solna

Solnahallen ligger nära Solna centrum. Gatuadressen är Ankdammsgatan 46. Solnahallen har hemsidan www.solnahallen.com och en karta finns på Solnahallens facebooksida www.facebook.com/solnahallen.

Med kollektivtrafik
Det finns ett flertal olika resealternativ med ungefär samma restid från T-centralen, ca 20 minuter. Gå gärna in på www.sl.se för att hitta det resealternativ som passar dig bäst och för mer information om kollektivtrafiken i Stockholm.

Resealternativ för dig som kan tänka dig 6-7 minuters promenad:

T-banans blå linje 11 mot Akalla. Kliv av vid station Solna centrum och följ skyltarna mot Solna centrum/Solnahallen till rulltrappa eller hiss. Gå ut åt höger från tunnelbanestationen och gå gångtunneln som har en skylt “Solnahallen”. Följ gångstigarna rakt fram så att du har idrottsplanerna på din högra sida. Efter ca 400 meter bör du ha en idrottshall till höger om dig, detta är Solnahallen.

Om du reser med Tvärbanan kliver du av vid station Solna centrum. Gå mot CircleK-macken, gå sedan över övergångsstället mot MAX-restaurangen och håll till höger förbi denna. Följ sedan Frösundaleden vidare ca 400 meter så ser du Solnahallen på din vänstra sida.

Med bil
Norrifrån, åk av E4 vid avfart 167, håll höger i riktning mot Sundbyberg/Solna så att du kör på Frösundaleden. Fortsätt på Frösundaleden ca 2000 m. Sväng in på Ankdammsgatan, Solnahallen ligger då på din vänstra sida.

Om du kommer söderifrån kan du också ta dig fram till E4:an via Norrtull och sedan ta avfart 167 mot Sundbyberg/Solna. Sedan följer du vägbeskrivningen ovan.

Det finns en mindre, avgiftsbelagd parkering utanför Solnahallen.

Länk till hitta.se

Att göra i Stockholm före och efter SM

Det finns mycket att göra i Stockholm om man vill tillbringa fler dagar än SM-dagen i huvudstaden. Antalet krogar och pubar med en seriös inriktning på öl blir hela tiden allt större och det finns ingen anledning att göra någon uppräkning av dessa här. På webbplatser som www.ratebeer.com och www.svenskaolframjandet.se finns det bra förteckningar över pubar och ölkrogar i Stockholm. Besök gärna också www.visitstockholm.se eller www.alltomstockholm.se för tips på andra typer av aktiviteter och evenemang.