Uppsala Hembryggareförening bjuder in till hembryggarträff med surölstema

21 August 2021
13.0017.00

För femte året i rad bjuder Uppsala Hembryggareförening in till sommarölsträff med surölstema. Även detta år blir det under Covid-anpassade former.

Vi håller till under bar himmel eller tälttak i vackra trädgården utanför UHBF:s lokal i Linnés Sävja. Anmälan till folketsvaltävlingen senast lördag 14 augusti till gustav.dominicus@gmail.com. Ange brygdens namn, öltyp, namn på bryggare och epost för kontakt.

Anmälan som besökare senast onsdag 18 augusti till gustav.dominicus@gmail.com. Kostnad för medlemmar i UHBF 50 :-, kostnad för gäster 100:-.

Träffen pågår kl. 13-17. Bryggare som behöver ställa upp sin utrustning är välkomna från kl. 12. Bjud gärna med ölintresserade vänner och bekanta men glöm inte att anmäla er i förväg! Endast föranmälda bryggare och besökare för att kunna hålla Covid-restriktioner.

Vi följer rekommendationer om Covid-19. Träffen hålls utomhus och vi ser till att hålla avstånd. Möjlighet till handtvätt och handsprit finns.

Vägbeskrivning: Adressen är Carl von Linnés väg 3, 757 56 Uppsala.

Från Uppsala central/resecentrum går två busslinjer, 5 och 9. Buss nr 5 mot Sävja, gå av vid hållplats Nämndemansvägen. 3 min promenad. Eller buss nr 9 mot Vilan, Nåntuna, Bergbrunna. Gå av vid Sävja Kyrka. 2 min promenad.

Varmt välkomna


Suröl – kan det vara något? För vissa är en välbryggd belgisk lambic det absolut förnämsta ölvärlden kan erbjuda. För andra är syrlig öl hemskt. Men det är inte så illa som det kan låta. Vår definition av en ”sur öl” är att den ska vara bryggd med andra mikroorganismer än vanlig öljäst (saccharomyces cervisiae) och den behöver därför inte nödvändigtvis vara sur. Det kan förutom traditionell lambic och oude bruin röra sig om snabbsyrad öl som Berliner Weisse, IPA eller Imperial Stout med Brettanomyces, ”funkig” brittisk Old Ale eller varför inte en rökig Lichtenberger eller massor med varianter som du inte hade en aning om fanns! Se surölsträffen som ett tillfälle att vidga dina ölperspektiv! Du kommer garanterat att bli överraskad!