Hembryggarträff med surölstema

15 August 2020
13.0017.00

För fjärde året i rad bjuder Uppsala Hembryggareförening in till sommarölsträff med surölstema. Denna gång blir det under särskilda omständigheter men träffen har alltid haft få deltagare och vi har gott om utrymme så vi kan hålla avstånd.

Vi håller till under bar himmel eller tälttak i vackra trädgården utanför UHBF:s lokal i Linnés Sävja. Anmälan till folketsvaltävlingen senast lördag 8 augusti till gustav.dominicus@gmail.com. Ange brygdens namn, öltyp, namn på bryggare och epost för kontakt.

Kostnad för gäster 100:-. Träffen pågår kl. 13-17. Bryggare som behöver ställa upp sin utrustning är välkomna från kl. 12. Bjud gärna med ölintresserade vänner och bekanta men glöm inte att anmäla er i förväg! Endast föranmälda bryggare och besökare för att kunna hålla Covid-restriktioner.

Vi följer rekommendationer om Covid-19. Träffen hålls utomhus och vi ser till att hålla avstånd. Möjlighet till handtvätt och handsprit finns.

Vi har behov av ytterligare några funktionärer. Som funktionär har du någon mindre uppgift och går förstås in gratis. Vi bjuder dig också på mat. Anmäl om du vill vara funktionär till niklas.stenlas@gmail.com

Varmt välkomna

Suröl – kan det vara något? För vissa är en välbryggd belgisk lambic det absolut förnämsta ölvärlden kan erbjuda. För andra är syrlig öl hemskt. Men det är inte så illa som det kan låta. Vår definition av en ”sur öl” är att den ska vara bryggd med andra mikroorganismer än vanlig öljäst (saccharomyces cervisiae) och den behöver därför inte nödvändigtvis vara sur. Det kan förutom traditionell lambic och oude bruin röra sig om snabbsyrad öl som Berliner Weisse, IPA eller Imperial Stout med Brettanomyces, ”funkig” brittisk Old Ale eller varför inte en rökig Lichtenberger eller massor med varianter som du inte hade en aning om fanns! Se surölsträffen som ett tillfälle att vidga dina ölperspektiv! Du kommer garanterat att bli överraskad!