SM i Hembryggd Öl 2019 – Mer info

SM öppnar för besökare klockan 12.00 och stänger klockan 18.00. Vid entrén till SM måste en betald biljett kunna uppvisas.

Mer information om SM hittar du här

Alla besökare på SM får varsitt provningsglas med årets SM-logga och en folder med information om ölen på plats och om röstningsförfarandet. Röstningen görs via din smartphone eller med någon av de surfplattor som finns i SHBF-montern. Under SM-dagen annonseras domartävlingens medaljörer ut, under tiden som alla SM-besökare har i uppdrag att sålla fram de öl som faller dem mest i smaken, rösta på dessa och därigenom hjälpa till att utse vinnarna i folkets val.

Om du har frågor om evenemanget eller vill hjälpa till som funktionär så kan du komma i kontakt med arrangörerna på sm2019@shbf.se.

Att tävla i SM

Som bryggare kan du tävla både i en domarbedömd del där dina öl bedöms efter SHBF:s öltypsdefinitioner och i folkets val, där besökarna utser de godaste ölen på plats. För att delta i domartävlingen krävs att du lämnar in flaskor för bedömning en tid innan SM. Brygderna i både domartävlingen och folkets val ska följa reglerna för SM som du kan hitta här: https://shbf.se/evenemang/sm-i-hembryggdoel/sm-regler

Anmälan till SM

Anmälan till domartävlingen och folkets val sker genom att bryggaren registrerar sina brygder på webbregistreringen. Länk till webbregistreringen kommer att läggas upp här när registreringen öppnar.

Webbregistreringen öppnar fredag 1:a februari. För domartävlingen stänger webbregistreringen lördag 2:a mars och för folkets val och etikettävlingen stänger webbregistreringen fredagen den 29:e mars.

Mer information om hur du ska göra för att anmäla öl kommer att finnas vid webbregistreringen.

Biljetter

Inträdesbiljetter till SM 2019 kan endast köpas via Ticketmaster. Länk till biljettförsäljningen kommer att läggas upp här när biljetterna släpps. Biljetterna planeras att släppas senast den sista januari.

Det kommer inte att säljas några biljetter på plats.

För att få komma in på SM måste du vara minst 20 år. Det är inte tillåtet att ta med sig barn in på SM, oavsett barnets ålder. Husdjur får heller inte vistas i lokalen, undantaget ledarhund.

Som funktionär på SM kommer du att få fritt inträde, lunch, tid att prova på de tävlandes öl i folkets val samt ett års medlemskap i SHBF. Det vi behöver hjälp med från funktionärerna är till exempel att ställa i ordning lokalen på fredagskvällen, biljettkontroll, insläpp och prisutdelning.

Anmäl dig snarast till: sm2019@shbf.se med namn, mailadress och mobilnummer.

Om du har frågor, hör av Dig!

Håkan Liljegren, SM-general för SM-2019

Att göra i Stockholm före och efter SM

Det finns mycket att göra i Stockholm om man vill tillbringa fler dagar än SM-dagen i huvudstaden. Antalet krogar och pubar med en seriös inriktning på öl blir hela tiden allt större och det finns ingen anledning att göra någon uppräkning av dessa här. På webbplatser som www.ratebeer.com och www.svenskaolframjandet.se finns det bra förteckningar över pubar och ölkrogar i Stockholm. Besök gärna också www.visitstockholm.se eller www.alltomstockholm.se för tips på andra typer av aktiviteter och evenemang.