Bernard clone

Vill du ha tips och feedback på ditt recept? Har du en intressant idé du vill diskutera? Här är forumdelen för dig!

Moderatorer: martinb, alekks, Webbgrupp

Bernard clone

Inläggav Lakens » fredag 2019-04-19 15:13

Hej någon här som som har clonat Bernard celebration lager?
Det ända jag vet är att det bara är saaz humle i den.
Hjälp med ett recept hadde varit grymt fint.
Mvh Mattias
Lakens
Delmäskare
Delmäskare
 
Inlägg: 12
Blev medlem: fredag 2018-11-30 12:39

Re: Bernard clone

Inläggav Djonk » söndag 2019-04-21 06:57

Du kan fråga ambj - viewtopic.php?f=61&t=12166
Djonk
RIMS-byggare
RIMS-byggare
 
Inlägg: 523
Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
Ort: Stockholm

Re: Bernard clone

Inläggav Racerkorven » söndag 2019-04-21 12:17

Denna kan vara värd att prova https://www.brewersfriend.com/homebrew/ ... ard-lager#



Skickat från min iPhone med Tapatalk
Racerkorven
Delmäskare
Delmäskare
 
Inlägg: 12
Blev medlem: måndag 2012-01-23 09:15

Re: Bernard clone

Inläggav Lakens » söndag 2019-04-21 14:36

Racerkorven skrev:Denna kan vara värd att prova https://www.brewersfriend.com/homebrew/ ... ard-lager#

Tack för den länken. Ska absolut prövas.



Skickat från min iPhone med Tapatalk
Lakens
Delmäskare
Delmäskare
 
Inlägg: 12
Blev medlem: fredag 2018-11-30 12:39

Re: Bernard clone

Inläggav Djonk » söndag 2019-04-21 19:23

Såg den men ställer mig frågande till vad enzym-malten är till för?
Djonk
RIMS-byggare
RIMS-byggare
 
Inlägg: 523
Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
Ort: Stockholm

Re: Bernard clone

Inläggav martinb » tisdag 2019-04-23 10:29

Djonk skrev:Såg den men ställer mig frågande till vad enzym-malten är till för?
I receptet eller allmänt?

Humlegården skrev:Ljus malt som framställts genom försiktig torkning vilket bevarat ett högt enzymatiskt innehåll.

Den extra enzymatiska aktiviteten kan utnyttjas vid t ex bakning, då degens jäsegenskaper förbättras av alfa-amylas stärkelsekonvertering. Andra användningsområden är bryggning med hög andel omältade ingredienser eller när kortare konverteringstider i mäsken är önskvärt.

Lätt maltig smak. Kan användas i upp till 50 % av totala maltmängden. Mycket högt enzyminnehåll.
Forummoderator - SHBF Utbildningsansvarig - SHBF Öldomare
Besök HBG2 på Facebook & HBG2.se
Användarvisningsbild
martinb
Utbildningsansvarig
 
Inlägg: 901
Blev medlem: fredag 2008-07-18 10:17
Ort: Helsingborg

Re: Bernard clone

Inläggav Djonk » tisdag 2019-04-23 13:15

Nej i receptet.
Djonk
RIMS-byggare
RIMS-byggare
 
Inlägg: 523
Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
Ort: Stockholm


Återgå till Recepthjälp

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst