Ja, jösses. Nu har frun och jag påbörjat ett gemensamt intresse för bryggning. Det är kul, men vi har bara gjort ett par småbatcher hittills. Jag googlar och analyserar, läser på forum och kollar tuben. Ni kanske varit där själva kan jag tro .Hon gillar teknik och säger att bryggverk ”verkar väl smidigt”. Jag håller kanske inte riktigt med. Det kan ju bli ståendes om det blir för avancerat. Jag har köpt ett par 30-liters jäskärl, och behöver nu köpa något större för koket. Vill ej låsa mig till spisen i köket, utan kikar på kastrull plus induktionsplatta, billigare bryggverk och elektrisk gryta. ( Brewferm 27 L, 2000w ). Kylspiral kommer också att inhandlas givetvis. I min värld känns BIAB med Brewferm 27 L vettigast, men hittar inget på tuben om den. Det senaste jag hittar på detta forum är typ från 2013 tror jag. (Verkar ha varit på 1800w då)? Funderar på denna, den enklare utan display:
https://bryggbolaget.se/sv/utrustning/j ... ter-1.html
Frågor till er gamla bryggarrävar:
Måste man isolera för rullande kok på 2000w tror ni?
Recirkulation under mäskningen, viktigt? Möjligt med bryggverk ju...
Vill helst tappa ut färdig vört via tappkran, på Brewferm 27 känns den klen och finns väl inget filter på insidan? Nån som vet? Hittar inga bilder på den inifrån. Är humlekorg vettigast överlag, även om jag kör hävert?
Är bryggverk dumt att köpa när vi är nybörjare? Blir ju isf ett billigare typ dessa:
https://bryggbolaget.se/sv/utrustning/b ... a-cb3.html
https://shop.humle.se/utrustning/bryggn ... gverk-30-l
https://bryggbolaget.se/sv/utrustning/b ... paket.html
https://www.electronic-star.se/Home-och ... =klarstein
Ja, de blev långt det här : )
Alla tips/ erfarenhet tages tacksamt emot.