Mögel eller vildjäst? Vild ciderjäsning

Här diskuteras tillverkning av mjöd, cider, sahti, gotlandsdricke och liknande!

Mögel eller vildjäst? Vild ciderjäsning

Inläggav KonnichwaToYous » lördag 2018-10-13 16:14

Gör ett experiment där jag jäser cider av opastöriserad cidermust. Jag är osäker om det nu börjat växa mögel på ytan eller om det bara är ofarlig vildjäst. Vad tror ni?

Bild
KonnichwaToYous
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 37
Blev medlem: söndag 2016-02-14 15:43

Re: Mögel eller vildjäst? Vild ciderjäsning

Inläggav KonnichwaToYous » lördag 2018-10-13 16:18

(Öppna bilden i en ny flik om ni vill kunna se mer ordentligt)
KonnichwaToYous
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 37
Blev medlem: söndag 2016-02-14 15:43

Re: Mögel eller vildjäst? Vild ciderjäsning

Inläggav skyking » måndag 2018-10-15 09:06

Hur luktar det? Mögel luktar väl rätt annorlunda än jäst skulle jag gissa...
skyking
Jästodlare
Jästodlare
 
Inlägg: 1044
Blev medlem: lördag 2016-07-09 11:03

Re: Mögel eller vildjäst? Vild ciderjäsning

Inläggav KonnichwaToYous » måndag 2018-10-15 17:39

skyking skrev:Hur luktar det? Mögel luktar väl rätt annorlunda än jäst skulle jag gissa...

Luktar inte illa alls. Luktar cider.
KonnichwaToYous
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 37
Blev medlem: söndag 2016-02-14 15:43

Re: Mögel eller vildjäst? Vild ciderjäsning

Inläggav skyking » tisdag 2018-10-16 06:54

Då skulle jag tippa på att det är jäst. Jag skulle låta tiden utvisa - resurserna som går åt läggs väl ner innan detta stadium så du har egentligen inget att förlora på att vänta och se.
skyking
Jästodlare
Jästodlare
 
Inlägg: 1044
Blev medlem: lördag 2016-07-09 11:03


Återgå till Mjöd, Cider, Sahti och mer

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster