Yeti-klon med "flaked wheat" och "flaked rye"

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Yeti-klon med "flaked wheat" och "flaked rye"

Inläggav Rotsac » onsdag 2018-09-12 17:48

I ett recept för en Yeti-klon anges:

flaked wheat
flaked rye

Var någonstans får man tag i detta?
Jag hittar det inte....

Vad kan man ersätta med?

"Torrefied Wheat", respektive Rågmalt är inte samma sak som ovanstående.
Rotsac
RIMS-byggare
RIMS-byggare
 
Inlägg: 429
Blev medlem: lördag 2015-03-28 13:16

Re: Yeti-klon med "flaked wheat" och "flaked rye"

Inläggav Djonk » onsdag 2018-09-12 18:51

Vete- och rågflingor
Djonk
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 161
Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
Ort: Stockholm

Re: Yeti-klon med "flaked wheat" och "flaked rye"

Inläggav Rotsac » torsdag 2018-09-13 17:17

Djonk skrev:Vete- och rågflingor


Var finns sådant?

Det är inget jag har sett i min lokala Konsumbutik.
Rotsac
RIMS-byggare
RIMS-byggare
 
Inlägg: 429
Blev medlem: lördag 2015-03-28 13:16

Re: Yeti-klon med "flaked wheat" och "flaked rye"

Inläggav Djonk » torsdag 2018-09-13 18:01

Konstigt, rågflingor borde de väl ha? https://www.coop.se/handla-online/varor ... agflingor/

Veteflingor är kanske inte riktigt lika vanligt, men i en välsorterad butik borde det finnas från Saltå kvarn. Finns billigare från bryggbutik https://www.pgw.se/veteflingor.html om man inte räknar frakt..

Eller ersätt med https://shop.humle.se/malt/crisp/torref ... crisp-1-kg
Djonk
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 161
Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
Ort: Stockholm

Re: Yeti-klon med "flaked wheat" och "flaked rye"

Inläggav TristanBarouche » lördag 2018-09-15 22:38

Du borde hitta både råg o veteflingor på mataffären. Rågflingor är en baggis ang vetet kanske det bara finns dinkel men det är knappast ngn nackdel.
TristanBarouche
Satsbryggare
Satsbryggare
 
Inlägg: 7
Blev medlem: torsdag 2017-05-11 23:13


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: MarcusZetterberg och 16 gäster