I år ska det ske.

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

I år ska det ske.

Inläggav Cobrac » lördag 2018-06-16 09:04

När jag tittar ut genom fönstret på ett helt fält av maltkorn så är det svårt att värja sig. I höst ska det mältas! Jag tänkte använda en sån där ”groddmaskin” och sedan torka i en frukt-tork. Kan det vara en rimlig tanke?Bild
Cobrac
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 161
Blev medlem: tisdag 2016-09-06 13:05

Re: I år ska det ske.

Inläggav Bee » söndag 2018-06-17 10:17

Grodda och torka kanske, men man vill kunna kölna i högre temperaturer än vad frukttorken klarar.
Användarvisningsbild
Bee
Munk
Munk
 
Inlägg: 2828
Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
Ort: Stockholm - Åkersberga

Re: I år ska det ske.

Inläggav Cobrac » söndag 2018-06-17 17:53

Det är sant. Har varit inne på om det går att omprgrammera och modda en kombitvättmaskin (tvätt och tork i samma maskin)
Cobrac
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 161
Blev medlem: tisdag 2016-09-06 13:05

Re: I år ska det ske.

Inläggav Bee » söndag 2018-06-17 23:06

Ska du inte göra mer än ~5kg i taget så räcker en jäshink, några lakan på ramar och två-tre plåtar i en ugn.
Användarvisningsbild
Bee
Munk
Munk
 
Inlägg: 2828
Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
Ort: Stockholm - Åkersberga


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 8 gäster