Sannolikhet för luftburna infektioner

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Re: Sannolikhet för luftburna infektioner

Inläggav Kenneth » torsdag 2018-05-17 11:51

Jag skulle gå på hårdare än enbart PBW.
Rekommenderar starkt att använda klorin för att ta kål på alla oönskade bakterier/svampar/sporer.
Man kan använda rätt svaga lösningar om man förlänger kontakttiden.

Hade själv problem för många år sedan.
Fyllde då badkaret med vatten och ett par deciliter klorin.
Sänkte ner all bryggutrustning, slangar mm..
Fick ligga i ett par timmar och därefter skölja av allt med massor av vatten.

Därefter har jag aldrig fått en infektion (peppar, peppar...)

I det här fallet skulle jag också skura golv, väggar o tak i bryggrummet med en klorinlösning och därefter skölja av.
Härliga tider, strålande tider :)
Användarvisningsbild
Kenneth
Dekoktionsmäskare
Dekoktionsmäskare
 
Inlägg: 818
Blev medlem: tisdag 2007-01-02 10:28
Ort: Stenhamra

Föregående

Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 12 gäster