Clarity ferm

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Clarity ferm

Inläggav Cobrac » måndag 2018-05-07 22:12

Jag har precis jäst klart min lager och jag brukar alltid använda Clarity ferm för att få ett blankt öl. Upplever att klarning går bättre då den finns med. Hursomhelst, eftersom det har varit 1:a maj och klämdag så hann min beställning helt enkelt inte fram innan jäsningen var klar så jag undrar om det där enzymet kan göra sitt jobb utan att vara med i själva jäsningen? Att jag häller i det efteråt under den kommande veckan innan jag ställer ölet för lagring i kylen.
Cobrac
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 175
Blev medlem: tisdag 2016-09-06 13:05

Re: Clarity ferm

Inläggav DrHans » onsdag 2018-05-09 17:41

Cobrac skrev:Jag har precis jäst klart min lager och jag brukar alltid använda Clarity ferm för att få ett blankt öl. Upplever att klarning går bättre då den finns med. Hursomhelst, eftersom det har varit 1:a maj och klämdag så hann min beställning helt enkelt inte fram innan jäsningen var klar så jag undrar om det där enzymet kan göra sitt jobb utan att vara med i själva jäsningen? Att jag häller i det efteråt under den kommande veckan innan jag ställer ölet för lagring i kylen.

Kör gelatine stället
DrHans
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 25
Blev medlem: söndag 2015-11-22 12:19

Re: Clarity ferm

Inläggav Rotsac » onsdag 2018-05-09 20:38

Kör gelatine stället


Men det minskar väl inte köldgrumling och Gluten, som enzymet gör?
Rotsac
RIMS-byggare
RIMS-byggare
 
Inlägg: 415
Blev medlem: lördag 2015-03-28 13:16

Re: Clarity ferm

Inläggav Cobrac » onsdag 2018-05-09 23:14

Jag använder både och, ger alltid blankt öl. Fast jag kan prova och se med enbart gelatin. Jag kan även skriva till white labs och höra vad de säger. Ifall tempen gör enzymet ineffektivt eller om den måste jobba ihop med jästen på något vis.
Cobrac
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 175
Blev medlem: tisdag 2016-09-06 13:05


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 8 gäster