Moderatorer: martinb, Staffan Ulfberg, Webbgrupp
Snow skrev: (ingen vätska mellan maltpipa och kokkärl)?
Dessa åtgärder gör jag, är det nån som kan hjälpa till var mer jag ska felsöka?
- Krossar rätt så grovt (1.3mm)
- Blandar ner malten ordentligt, inga degbollar.
- Kör typ 2.7-2.8 L/kg
- När allt är bra trycker jag ner övre silplåten tills det vätskar igenom, och sen lyfter jag upp den plåten något.
- Kör igång pumpen och öppnar inte fullt direkt utan ser vart det leder. Oftast fylls det upp direkt mot överfyllnadsröret så jag får strypa flödet för att hålla koll.
- När det blir för jäkligt så har jag i risskal, men det ska inte vara nödvändigt om maltnotan är ”normal” och man krossat?
ecmik skrev:(ingen vätska mellan maltpipa och kokkärl)?
Om jag inte missförstår dig nu så är det omöjligt att inte ha vätska mellan, för maltpipan hänger ju i vätskan..? Men är mäskens tjocklek väldigt viktig? Ifall en lösare maltgröt flödar bättre?
Falkens skrev:Vart en ganska omfattande diskussion kring det här i gruppen på Facebook.
https://www.facebook.com/groups/grainfather.sverige/
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 11 gäster