Jag tänkte försöka mig på att brygga någon sort Belgiskinspirerad Ale:
20 Liter
Mäsktid: 60 minuter, vid 64 grader
Koktid: 60 minuter
MALT:
6,3 Kg pilsnermalt
250 gram Caramel Munich Malt 60L
200 gram Special B.
200 gram Caramel Pale Malt
908 gram Rinnande Kandisocker D-180, 70% sockerinnehåll
365 gram mörkt Muscovadosocker
HUMLE:
74 gram Saaz, Alfasyra3,2% vid kokstart
62 gram Styrian golding (Celeia) vid 15 minuter
10 gram Hallertauer Mittelfrüh, Alfasyra 4.00% vid 15 minuter.
JÄST:
Wyeast 1388 Belgian Strong Ale
ÖVRIGT:
Jäses med värmebälte vid 24 grader
Jag hittade i mina gömmor 700 gram Caramunich I-malt, som ligger och samlar damm:
http://bryggbolaget.se/sv/malt/specialmalt/hel/cara-munich-bm-hel-1-kg.html
Gör jag något dumt, om jag även tar med den malten vid bryggning enligt ovanstående, någonstans mellan 200- 700 gram?