Protafloc, vad händer vid överdosering?

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Protafloc, vad händer vid överdosering?

Inläggav Rotsac » fredag 2018-01-12 22:44

Tilverkaren av Protafloc anger att man ska tillsätta 1 kryddmått till 20 Liter vört.
Det är ju extremt lite, jämfört med t.ex. "MM Klar" från Maltmagnus.

Verksamt ämne i dessa två preparat är vad jag tror mig ha förstått "Caragen", och jag hade förväntat mig att "MM Klar" skulle vara ett koncentrat av det ämnet.
Men tydligen inte.

Är det i praktiken någon skillnad i resultatet av användningen av ovanstående två preparat?

Vinner man något på att överdosera Protafloc, och använda 1/2 eller 1 tesked, istället för 1 kryddmått?
Är det till någon nackdel?
Rotsac
Dekoktionsmäskare
Dekoktionsmäskare
 
Inlägg: 681
Blev medlem: lördag 2015-03-28 13:16

Re: Protafloc, vad händer vid överdosering?

Inläggav Bee » måndag 2018-01-15 12:05

Rotsac skrev:Vinner man något på att överdosera Protafloc, och använda 1/2 eller 1 tesked, istället för 1 kryddmått?
Är det till någon nackdel?


Tydligen kan det ge smak av sjögräs/soja om jag minns rätt.
Finns ett avsnitt av Can you brew it (tror jag det var) där dom råkade hälla i för mycket och det var en tydlig felsmak som fanns då. (Kan ha varit Irish moss dom använde då)

Dubbla dosen vid halva tiden ska ge bättre resultat enligt undersökningsresultat från Bryggeriutbildningen i Ludvika.
Användarvisningsbild
Bee
Munk
Munk
 
Inlägg: 3035
Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
Ort: Stockholm - Åkersberga


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 78 gäster

cron