Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Pouyanation » fredag 2017-06-23 22:32
Hur brygger man med en sådan? Har köpt två sådana. Till hur många liter öl räcker en sådan?
https://www.pixeltopic.com/image/fcrwxfooubahsdr/Behövs det något mer till satsen? Isf vad? Jäst och hummle är redan köpt, utrustningen ser också bra ut. Kok 25L, specialhink 25L, Vörtkylare, glaskärl 25L, Kapsylerare ja you name it.
Hade tänkt mig att köra enbart med maltextrakt men när jag söker så hittar jag inte någon som enbart kör med sådana utan andra maltformer brukar ju också användas. Han jag inhandlade extrakten ifrån tyckte att det skulle inte behövas något annat men när jag googlar blir jag allt mer osäker.
Tacksam för hjälp <3
-
Pouyanation
- Satsbryggare
-
- Inlägg: 5
- Blev medlem: fredag 2017-06-23 17:37
av Bee » lördag 2017-06-24 00:18
3kg LME räcker till 20 liter mellanöl eller 15l stark.
Du kan börja läsa här:
http://shbf.se/wiki/index.php/HuvudsidaDär står det mesta du behöver veta.
Du kan göra någon typ av öl med bara extraktet, men beroende på ölstil du vill uppnå så kan du behöva specialmalt, specifik humle och jäst som passar öltypen.
-
Bee
- Munk
-
- Inlägg: 3035
- Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
- Ort: Stockholm - Åkersberga
av Pouyanation » lördag 2017-06-24 12:49
Bee skrev:3kg LME räcker till 20 liter mellanöl eller 15l stark.
Du kan börja läsa här:
http://shbf.se/wiki/index.php/HuvudsidaDär står det mesta du behöver veta.
Du kan göra någon typ av öl med bara extraktet, men beroende på ölstil du vill uppnå så kan du behöva specialmalt, specifik humle och jäst som passar öltypen.
Tusen tack för hjälpen.
Nu har jag läst nästan allt som stod i länken och mycket till.
Isf om jag vill ha ca 25L öl så behöver jag en till sådan? Kanske en torrmaltextrakt den här gången? Eller räcker det om jag bara tillsätter lite extra socker vid flasktappning?
-
Pouyanation
- Satsbryggare
-
- Inlägg: 5
- Blev medlem: fredag 2017-06-23 17:37
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 36 gäster