Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Det är lite olika bud vad som är optimal temperatur för plantarum. Funkar med 40 c också men 50 skulle jag tippa är i högsta laget. Efter 48h brukar det ha kommit till en pH platå och efter det händer det inte så mycket.st1 skrev:Jag brukar hålla det runt 30 grader. Det ska tydligen vara optimal temperatur för L. Plantarum
st1 skrev:Jag brukar hålla det runt 30 grader. Det ska tydligen vara optimal temperatur för L. Plantarum som finns i ProViva. Använde du Superfrukt eller den "vanliga"?
För att följa upp diskussionen om ProbiMage-kapslarna har jag gjort två 5-liters testbatcher med lyckat resultat. Jag skulle rekommendera att man öppnar kapslarna och löser upp innehållet i kokat och avsvalnat vatten.
Weinkeller skrev:Hur många kapslar till 5l? Tid till önskat pH?
eric skrev:Har precis surat färdigt en vört som nu står för uppkok. Två proviva shots till 22 liter. Tog 20 timmar ner till pH 3.2 uppskattningsvis (kassa pH strips här med). 39 grader.
Min sida: http://alnemar.com
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 53 gäster