Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Djonk skrev:http://scottjanish.com/150-day-dry-hop-tart-saison/
Uppenbarligen behöver det inte leda till gräsighet med lång torrhumling. Har varit med om det inom en vecka däremot, Scott Janish har en teori om att det kan bero på vilken sorts humle som används istället för kontakttiden. Kanske värt att testa en månadshumling om det underlättar för dig Saint?
Pilsnerkokaren skrev:Svär väl i kyrkan men att ölen skulle oxidera på en månad av att du inte har gjort fatet helt syrefritt innan överföring tvivlar jag på. Det finns utsagor på nätet som hävdar att syre tar sig genom en kapsyl, trots att trycket i flaskan är dubbel atmosfärstryck. Vill nog hävda att det är fysikaliskt omöjligt, finns det mätbart syre i flaskan efter ett tag har nog syret funnits i flaskan innan kapsylen sattes på.
Djonk skrev:..så byt ut oxidering mot högre risk för infektion? Låter ju toppen för långlagrade flaskor
The Oxygen barrier cap limits the O2 ingress to (if you do not sanitize, as the sanitizer and water will have O2 negating any positive effects.)
ekstedt skrev:Djonk skrev:..så byt ut oxidering mot högre risk för infektion? Låter ju toppen för långlagrade flaskor
Lyckligtvis så är mikroorganismer betydligt större än syremolekyler, så om några sådana lyckas slinka in i flaskan är högst tveksamt.
Men på riktigt lång sikt, räknat i decennier, så blir öl ofta förstörda av ättiksyrabakterier. Troligen finns dessa med från början, och jobbar långsamt med det syre som flödar in.
Pilsnerkokaren skrev:Men detta är bara mina funderingar kring de fysikaliska lagarna som normalt råder i vår värld, det kanske finns undantag som inte kräver extrem kyla eller höga tryck?
Pilsnerkokaren skrev:Om några av dessa frigörs av någon process i flaskan och blir syremolekyler är väl inte helt orimligt, men att syremolekyler skulle tvinga sig in via kapsylen och lyckas på något vis syresätta ölen som i sig har ett högre gastryck än vad omgivande atmosfär har, låter i mina öron som hokus pokus.
...
Men detta är bara mina funderingar kring de fysikaliska lagarna som normalt råder i vår värld, det kanske finns undantag som inte kräver extrem kyla eller höga tryck?
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 42 gäster