Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Berra » fredag 2019-05-17 19:46
God kväll! Jag har en IPA som står och bubblar. Den har stått sedan i lördags dvs 6: dagar å är nu nere på 1.014. man brukar ju säga att ölen ska stå och rensa upp sig någon vecka samtidigt men samtidigt vill man torrhumla innan jäsningen är klar för att jästen ska äta upp syret som tillkommer vid torrhumlingen.... Så några tips från alla erfarna bryggare. Hinner min öl rensa upp sig om jag torrhumla r nu och väntar 5 dagar eller ska jag väntar en vecka till?
-
Berra
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 48
- Blev medlem: söndag 2017-03-05 12:42
av Djonk » fredag 2019-05-17 21:53
Jag skulle ha i humlen nu och ta prov när det börjar närma sig tappning. Chansen är att den är klar då ja.
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
av Berra » lördag 2019-05-18 12:14
Yes så blir det!
-
Berra
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 48
- Blev medlem: söndag 2017-03-05 12:42
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 42 gäster