Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Djonk skrev:Brukar man inte alltid låta lager stiga lite i temperatur innan man drar ner för 'lagering'?
Djonk skrev:Har testat den tesen fast med väldigt hög rumstemperatur med WLP036 Düsseldorf Alt (28C), Lallemand London ESB (28C) och en okänd jäst från en flaska La Corne (25C). Samtliga smakade ok innan men ganska hemskt efteråt.. så det verkar finnas en gräns för hur högt över rekommenderad temperatur man kan gå.
Kommer använda Kveik i fortsättningen när värmen ligger på, eftersom inte ens belgisk jäst/saison verkar vara ett helt säkert kort över normal rumstemperatur.
Uppmuntrad av framgången den här gången tänker jag nog försöka skippa att kyla ner vörten så mycket nästa gång jag använder W34/70 (sägs kunna fungera bra med Imperial L17 Harvest också)
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 9 gäster