Moderatorer: martinb, Staffan Ulfberg, Webbgrupp
Lindh skrev:10 min kok räcker gott men du kan inte låta vattnet stå för det tränger tillbaka syre in i vattnet igen ganska snabbt (1ppm per timme eller något sång, minns inte exakt).
Koka, kyla snabbt, sätta i fat och trycksätta med koldioxid?Lindh skrev:För ”best practise” bör man koka, kyla snabbt (inom en kvart), tillsätta antioxidanter och sen mäska in. Annars finns varianten med sockerlag och jäst som äter upp allt syre men jag har för mig att 4-6h innan inmäskning var optimalt och då brukar jag sova. När jag testade den varianten kom jag inte ner lägre än 2ppm men med lite finlir går det säkert få till den metoden bra också. Plastfilm kanske fungerar som lock men jag tycler inte ens mitt föytande rostfria lock är tillräckligt tätt. Det räcker med luft mostvarande det som ryms i ett shotglas för att göra allt arbete ogjort...
Karl R skrev:Känner mig som en obstinat tonåring, men, asså, fattar verkligen inte hur syre, med ett relativt lågt tryck, liten kontaktyta och stor volym (vatten) skulle gå tillbaka såpass snabbt.
Ok 2 ppm är inte överdrivet mycket, men ändå.
Hur mycket syre sägs finnas i vatten innan ni kokar av det?
Lindh skrev:För ”best practise” bör man koka, kyla snabbt (inom en kvart), tillsätta antioxidanter och sen mäska in.
Återgå till Utrustning, byggtips och mekande
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 56 gäster