Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Karl R skrev:jag gissar på att jästen är trött på något sätt.
MarcusZetterberg skrev:Detta med dekanterng av jäst, när man kyler till 0 C i 24 timmar för att sedan gå upp i pitch temp, är detta verkligen optimalt för jästen? Jag var inte så sugen på att hälla i 1 liter fulöl i min 10L sats. Men man har ju läst om dom flesta som häller av fulölen efter kallkrash utan några problem.
Detta med dekanterng av jäst, när man kyler till 0 C i 24 timmar för att sedan gå upp i pitch temp, är detta verkligen optimalt för jästen? Jag var inte så sugen på att hälla i 1 liter fulöl i min 10L sats. Men man har ju läst om dom flesta som häller av fulölen efter kallkrash utan några problem.
ecmik skrev:En standardfråga är ju alltid om du mäter SG:t under jäsningen med refraktometer? För i så fall kan jag tänka mig att ett SG på 1.022 med din refraktometer är neråt 1.010 efter omräkning.
macrusm skrev:Hur menar du här? Skulle inte en refraktometer ge korrekt resultat?
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 80 gäster