Moderatorer: martinb, Staffan Ulfberg, Webbgrupp
daggfot skrev:@grunkan
Tack för informationen, även om det inte ger så mycket. En sak tror jag dock han har rätt i, turbulensen uppstår i kranen. Min slutsats av detta är att det är antingen pga konstruktionen eller tillverkningen.
Jag testat med en Perlick 630SS nu och den fungerar som man kan förvänta sig. Fint jämnt flöde, inga virvlande ljud och framförallt inte konstant skummande. Samma fat, öl och JG som tidigare. 1.8m sytråd. 8C, 1 bar. Är mycket nöjd med Perlick. Med informationen från grunkan ovan känns det helt rätt att ge upp försöken med Intertap FC.
Att behöva sänka temperaturen till 2C och balansera längden på slangen för att få Intertap FC att fungera är på gränsen till löjligt. Vad är då egentligen meningen med en kran med flödeskontroll?
Hmm. Nyregistrerad användare med detta som enda inlägg? Kan detta vara en falk i fårakläder?Stroker skrev:Huvudsyftet med ölkranar med strypventil är ju att minska flödeshastigheten vilket innebär att du kan sätta
en sådan direkt på ett ölfat eller använda korta slangar inte att magiskt lösa alla andra problem. Skummar ölen när du tappar den från en kran så beror
det med största sannolikhet på att ölen är för varm (visst kan det bero på andra faktorer som läckage, mängd kolsyra i ölen och så men
det är inte lika sannolikt). 1-3 grader celcius rekommenderar flertalet av kegerator tillverkarna
att ölen skall vara (och då behöver den ha stått minst ett dygn i den temperaturen). Jag har aldrig upplevt problem med de
4 Intertapkranar jag har.
Drake skrev:Vilka keg-tillverkare rekommenderar 1-3 grader. Vore kul att se lite fakta på det.
Drake skrev:Vilka keg-tillverkare rekommenderar 1-3 grader. Vore kul att se lite fakta på det.
Återgå till Utrustning, byggtips och mekande
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 72 gäster