ekstedt skrev:[quote="Cobrac"]
Beror på vilka sockerarter som finns i vörten/musten.
Jag vet inte om du missförstod, eller vad du annars ville säga. Givetvis påverkar vörtens sammansättning vilken utjäsning man får. Men när man i ölsammanhang pratar om och jämför olika stammars utjäsning avser man förmågan att jäsa mer komplicerade sockerarter än vad som finns i must. Jag reder ut det där mer i detalj i det länkade blogginlägget, men det är tydligt att i alla fall EC-1118 har ganska dålig utjäsning, och för WLP715 pekar det också åt det hållet.
PS Ett stalltips till dig (och andra för all del). Det går inte att göra nästade citat i detta forum, och försöker man ändå blir det närmast oläsligt. Finns en utmärkt funktion "förhandsgranska".[/quote]
Jag får be om ursäkt, läste inte klart. Intressant. Jag skummade bara igenom. Jag är väl teknikanalfabet. Var hittar jag förhandsgranskning i Tapatalk för iPhone?