Är de någon som kokar i koniskt jäskärl som kan berätta lite för och nackdelar?
Fördelar jag kommer på:
-desinficera jäskärlet under koket
-dumpa humle och druv i botten
-ett mindre kärl
Nackdelar:
-har inte kommit på någon än
Moderatorer: martinb, Staffan Ulfberg, Webbgrupp
Haha, tänkte ha ett element i kärlet.martinb skrev:Nackdel:
Svårt att stå rakt på plattan
Det finns nog fler och säkert orsaker till att man inte ser bryggerier eller hembryggare att göra det. Att humlen kanske hamnar i botten under koket och får minskad kontakt med vörten kan vara en orsak.
Jag har två jäskärl jag ska bygga på detta vis, så de löser de hela.Hebbe skrev:Rolig idé.
Med hopspider och värmeelement kan man nog lösa de synpunkter martinb har.
Hur har du tänkt om man vill brygga igen innan den första ölen är färdigjäst (bryggerier vill nog inte låsa upp hela bryggverket under jäsningen)?
Bee skrev:Protein- och humle-rester på väggarna i kärlet från kok som blir kvar under jäsning.
Djonk skrev:Har du vakuumbrytare i locket (och tryckreglering om den är mantlad)?
Återgå till Utrustning, byggtips och mekande
Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 69 gäster