Kolsyra i lageröl

Stöd till dem som just har börjat eller vill börja brygga

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Kategoriregler
Innan du startar en ny tråd i denna kategori ska du ha läst Info-meddelandet som berättar vad som hör hemma under Nybryggarhjälp.

Kolsyra i lageröl

Inläggav Rickyb » måndag 2018-02-12 23:57

Hej,
Jag har precis tappat min första lager på flaska och naturligtvis kunde jag inte hålla mig ifrån att tjuvsmaka efter 2 veckor på flaska. Inget fel på smaken men en klart kännbar sötma. Det slog mig att man kanske skall ha flaskorna i rumstemperatur under kolsyrebildningen, de står nu i en krypgrund där temperaturen pendlar mellan 2-6 grader. Tyckte dock att det var ok med kolsyra. Funkar det att låta dom stå kvar eller skall jag ta in dom?
Rickyb
Satsbryggare
Satsbryggare
 
Inlägg: 11
Blev medlem: måndag 2018-02-12 23:50

Re: Kolsyra i lageröl

Inläggav Lindh » tisdag 2018-02-13 07:25

Sikta på 12-15c istället och se efter en vecka. Sött borde det inte smaka om du inte föaskat för todigt eller för lite kolsyra bildats. Räcker inte 15c kan du köra 20c en vecka men hållbarheten på ölet sjunker betydligt snabbare vid förvaring i rumstemperatur så kör inte för länge. När kolsyran är färdigbildad tycker jag krypgrunden låter som en bra förvaringsplats på vinterhalvåret (om det är mörkt och musfritt dvs).
Lindh
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1458
Blev medlem: tisdag 2012-08-28 15:59

Re: Kolsyra i lageröl

Inläggav Rickyb » tisdag 2018-02-13 22:53

OK, testar det. Tack
Rickyb
Satsbryggare
Satsbryggare
 
Inlägg: 11
Blev medlem: måndag 2018-02-12 23:50

Re: Kolsyra i lageröl

Inläggav dagw » måndag 2018-02-19 20:51

Lindh skrev:Sikta på 12-15c istället och ... (om det är mörkt och musfritt dvs).


Dricker verkligen mössen öl ?
dagw
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 72
Blev medlem: onsdag 2016-03-09 20:56

Re: Kolsyra i lageröl

Inläggav Lindh » tisdag 2018-02-20 07:27

Möss är ju kända för att föredra neipa och moderna stilar men en o annan konservativ rackare finns där ute...
Skämt åsido så är det äckligt (tom kansle hälsovådligt) med musskit på jäshinken eller andra smådjur i tappkranen... Möss kan ställa till med en massa jävulstyg som att smaka på gummipackningar.
Lindh
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1458
Blev medlem: tisdag 2012-08-28 15:59


Återgå till Nybryggarhjälp

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 57 gäster

cron