Moderatorer: martinb, Webbgrupp
SMachnow skrev:Jag är väldigt aktiv i en vikingatida förening och framförallt när det kommer till matlagning. Jag måste därför jämföra med de kunskaper jag har om vikingatid,
Perwaste skrev:För någon tid sedan var det ett inlägg i det här forumet (tror jag) där det refererades med länk till någon/några norsk bryggare som inte kokade sin vört. De värmde den medan de mäskade och så blev det inte mer värmt än så.
I ofs använde de moderna metoder för de momenten, men processen skulle man kanske kunna tänka sig är påminnande om vad som eftersöks här.
Men, jag kan för mitt liv inte äterfinna det inlägget eller länken. Någon annan som känner igen detta?
Perwaste skrev:För någon tid sedan var det ett inlägg i det här forumet (tror jag) där det refererades med länk till någon/några norsk bryggare som inte kokade sin vört. De värmde den medan de mäskade och så blev det inte mer värmt än så.
I ofs använde de moderna metoder för de momenten, men processen skulle man kanske kunna tänka sig är påminnande om vad som eftersöks här.
Men, jag kan för mitt liv inte äterfinna det inlägget eller länken. Någon annan som känner igen detta?
skyking skrev:Tror jag hittade inlägget som syftades till, men den tråden innehöll mer eller mindre bara referens till den här artikeln.
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 45 gäster