Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Berra skrev:Hej, tack för svaren, jag kokar med en grainfather och I princip utomhus (dörröppning) så det borde inte vara några problem.
Gällande jästen så är det en lager jäst som skall jäsa vid ale temperatur se nedan .
http://shop.humle.se/jast/lagerjast/tor ... s-m54-10-g
Så frågan är vad som kan ha gått fel då....
inget hopp om att det försvinner, hur länge lagrade du ditt utan att det blev någon skillnad?
Hälsningar
Björn
Skickat från min SM-G930F via Tapatalk
Jo jag tycker nog att GF har ett rullande kok det enda möjligen var att locket hängde på resikulations armen om det nu droppade ner kondens från den, men det tro jag inte då det blir bra ruljans på luften i dörröppningen. Men tips inför nästa försök mottages mer än gärna.
ekstedt skrev:Om DMS: https://fabrikorekstedt.blogspot.se/2015/10/om-dms.html
Men några relevanta punkter för diskussionen:
* Jästen bryter inte ner DMS, det finns alltså ingen poäng i att lagra ölet för att bli av med DMS, varken varmt eller kallt
* Varmare jästemperatur -> kraftigare jäsning -> mer DMS försvinner genom jäsröret
* Kort, klent eller dåligt ventilerat kok ger mer DMS i det färdiga ölet
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 39 gäster