Tomeds skrev:Varför skulle det bli oxiderat??
Jag har fört över massor av öl från jäshinken till tapphinken. Givetvis använder jag en hävert. Om det skulle råka ligga en bryggpåse i tapphinken påverkar ju inte nån syresättning.
Sent from my iPad using Tapatalk
Den här tråden kan kanske vara intressant i sammanhanget.
http://shbf.se/bryggaren/viewtopic.php? ... 012&hilit=ölen+blir+brun
Många inklusive mig själv har problem med att humlen oxideras TROTS att vi inte tappar om innan flaskning/fatning och TROTS att vi fyller med kolsyra innan. Det verkar som om det räcker med syret som är i humlen eller syret den drar med sig när man häller i den räcker för att humlen ska börja oxidera. Med andra ord så verkar det vara skitkänsligt med syre när man använder mycket humle och jag har svårt att tro att du kan sila det genom en saftsil i en helt syrefri miljö.
Jag försöker torrhumla när jästen ännu är lite aktiv och har möjlighet att käka upp lite av syret som torrhumlen tillför och det har gjort skillnad.