Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Micke Granath » lördag 2017-01-14 13:33
Hej
I julmustextraktet ingår det något som kallas maltarom. Är det någon som vet exakt vad maltarom är? Är det något annat än vanligt maltextrakt?
Micke Granath
-
Micke Granath
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 178
- Blev medlem: fredag 2006-12-22 02:39
- Ort: Strömsholm
av martinb » söndag 2017-01-15 12:00
Tippar på att det är något flytande extrakt för smaksättning men utan extraktgivande egenskaper, som en vanlig essens.
Forummoderator - SHBF Utbildningsansvarig - SHBF Öldomare
Besök HBG2 på
Facebook &
HBG2.se
-
martinb
- Utbildningsansvarig
-
- Inlägg: 1035
- Blev medlem: fredag 2008-07-18 10:17
- Ort: Helsingborg
-
av Micke Granath » söndag 2017-01-15 17:12
Det tippar jag också att det är men det vore intressant att veta exakt vad det är och hur det utvinns.
Micke Granath
-
Micke Granath
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 178
- Blev medlem: fredag 2006-12-22 02:39
- Ort: Strömsholm
av Bee » söndag 2017-01-15 18:56
Kemikalier i laboratorium.
Idag är kemivetenskapen så bra att man kan ta fram nästan doft och smak av vad som helst syntetiskt.
Finns något ställe i Schweiz som är världsledande om jag minns rätt.
-
Bee
- Munk
-
- Inlägg: 3035
- Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
- Ort: Stockholm - Åkersberga
av Micke Granath » söndag 2017-01-15 21:08
Det står naturlig maltarom, om jag minns rätt.
Micke Granath
-
Micke Granath
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 178
- Blev medlem: fredag 2006-12-22 02:39
- Ort: Strömsholm
av Drake » söndag 2017-01-15 21:25
Bee skrev:Kemikalier i laboratorium.
Idag är kemivetenskapen så bra att man kan ta fram nästan doft och smak av vad som helst syntetiskt.
Finns något ställe i Schweiz som är världsledande om jag minns rätt.
Tillåt mig tvivla! När till och med extrakt från naturliga råvaror smakar kemfabrik så tror fan på det påståendet. Tänker främst på hopshoten nu. Dessutom så är vä en syntetisk bismak ett rätt vedertaget faktum. Hade det varit så bra som du påstår så hade ju alla helfabrikat smakat guldkrog och Chanel, Lagavulin med flera hade fått kasta in handsken. Visst finns det vissa estrar som är riktigt bra men att säga att nästan all doft och smak går att återskapa syntetiskt tror jag dröjer några år till.
-
Drake
- Bryggmästare
-
- Inlägg: 1910
- Blev medlem: torsdag 2014-11-06 01:52
av Bee » söndag 2017-01-15 21:41
Micke Granath skrev:Det står naturlig maltarom, om jag minns rätt.
Då är det väl det.
-
Bee
- Munk
-
- Inlägg: 3035
- Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
- Ort: Stockholm - Åkersberga
av Bee » söndag 2017-01-15 21:47
Drake skrev:[quote="Bee"]Kemikalier i laboratorium.
Idag är kemivetenskapen så bra att man kan ta fram nästan doft och smak av vad som helst syntetiskt.
Finns något ställe i Schweiz som är världsledande om jag minns rätt.
Tillåt mig tvivla! När till och med extrakt från naturliga råvaror smakar kemfabrik så tror fan på det påståendet. Tänker främst på hopshoten nu. Dessutom så är vä en syntetisk bismak ett rätt vedertaget faktum. Hade det varit så bra som du påstår så hade ju alla helfabrikat smakat guldkrog och Chanel, Lagavulin med flera hade fått kasta in handsken. Visst finns det vissa estrar som är riktigt bra men att säga att nästan all doft och smak går att återskapa syntetiskt tror jag dröjer några år till.[/quote]
Absolut, mat är komplexare än, en molekyl=en maträtt. Det var en parentes och mer kuriosa. Dessutom stod det visst naturlig aromextrakt.
-
Bee
- Munk
-
- Inlägg: 3035
- Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
- Ort: Stockholm - Åkersberga
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 93 gäster