Hejsan!
Ny medlem här, kul att "träffa" er alla! Jag är i början av min hembryggarkarriär, och har inlett med kitten från Lilla köksbryggeriet. Jag började med deras APA som jag tappade på flaska igår, den kändes väldigt lovande så långt. Jag passade även på att brygga deras julöl, och där råkade jag nog göra ett litet nybörjarmisstag. När jag hällde vörten ner i jäshinken droppade det vatten från undersidan av kastrullen ner i hinken, och när jag fick se det var det för sent att göra något åt det. Kastrullen hade först stått i diskhon på kylning, och sedan mellanlandat på diskbänken. Goda chanser att plocka upp allsköns bakterier med andra ord.
Jag försöker vara väldigt noggrann med hygienen, och det här känns naturligtvis väldigt tråkigt, men hur illa är det egentligen? Är ölen så gott som förstörd, eller finns det någon chans att den kan bli OK ändå? Jag har en liten vag förhoppning om att jästen kanske kan konkurrera ut små mängder andra mikroorganismer, men det kanske är naivt?
--
Gunnarsson