Moderatorer: martinb, Staffan Ulfberg, Webbgrupp
arvid skrev:En spriral tenderar att slå i fläkten, att slangarna blir varma och risken för kontamination känns mycket högre.
Ett av dom vanligaste argumenten är väl ändå att vanlig kylspiral inte är lika svår att göra ren. Som en plate/motströms kylare? Du ser ju aldrig inuti, många skräck historier om vad som kommer ut när man kört pbw igenom dom..
arvid skrev:...om jag dessutom vill snabbt kyla vörten till under 60 grader så kan jag ju bara recirkulera vörten genom kylaren.
bryggapa skrev:Ni har rätt allihop tycker jag.
Det optimala är såklart det raka motströmskylaren.
arvid skrev: Stilig
arvid skrev:Hej,
har sett att detta har visats upp i forumet ett antal gånger. Vill dock passa på att rekommendera alla som kör med kylspiraler att bygga om dessa till motströmskylare.
Har bryggt med denna två gånger nu. Inget kladd med att koka kylspiral i vörten, inget rörande med spiralen o.s.v.
Kyler 25 liter 100-gradig vört till 20 grader på under 10 min. Se bifogad filmsnutt.
arvid skrev:Kunde tydligen inte bifoga film, youtube länk finns här http://youtu.be/JFfPMSn1qpA
Återgå till Utrustning, byggtips och mekande
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 60 gäster