Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Ove k » måndag 2022-12-26 08:46
God fortsättning!
Var det någon som lyckades bra med sitt julöl och vill dela med sig av tankar, recept och ev metoder!?
Vårt julöl blev jättebra i år, tidigare har det varit lite för mycket av allt. I grunden har vi en mörk ale på Maris Otter karamell malt, chokladmalt och rostat korn som vi humlar med Magnum och Belma. Torrhumlar/kryddar med apelsincest, kanel och kryddnejlika. I år jäste vi med Burtonjäst vilket var lyckat.Vi brygger alltid julöl i Augusti och flaskar vid Lucia.
-
Ove k
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 35
- Blev medlem: fredag 2022-02-04 15:22
av Skogstorpsbryggarn » måndag 2022-12-26 12:59
Testade själv att gå i med pomeransskal, kardemumma och kanelstång som kryddor, i kombo med hyfsat mkt Carared och Carahell för färg och lite sötaktig ton och rejäl kropp. Utöver dessa julspecialinslag var det lite av en oktoberöl i grundreceptet. Nästa år blir det samma recept men mer av kryddorna. I oron att det skulle ta över så stannade jag på 5-6 gr av varje till en 10 literssats. Kände smakerna men kunde få lite mer plats.
-
Skogstorpsbryggarn
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 135
- Blev medlem: söndag 2019-04-14 12:19
- Ort: Eskilstuna
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 105 gäster