Moderatorer: martinb, Webbgrupp
martinb skrev:Bamforth har ju oftast rätt. Med Jevern så var det en klart piggare öl, speciellt gällande humlefräschören, ur flaskan. Vi var alla lika förvånade.
ekstedt skrev:Nu blev jag taggad på lite burk vs. flaska-provningar. Finns ju numera såväl Jever som Bitburger och Pilsner Urquell.
jolle995 skrev:Burköl är ju absolut det bästa alternativet. Här är en liten video som förklarar vad som kan hända med öl på flaska men som burköl är helt skyddad mot:
https://www.youtube.com/watch?v=9i4dHdQ ... e=youtu.be
Hövdingen skrev:jolle995 skrev:Burköl är ju absolut det bästa alternativet. Här är en liten video som förklarar vad som kan hända med öl på flaska men som burköl är helt skyddad mot:
https://www.youtube.com/watch?v=9i4dHdQ ... e=youtu.be
Men det förutsätter också att du låter ditt öl utsättas för solljus. Överlag gör man inte det och då blir skillnaden försumbar. Det är när man har dålig hantering av sitt öl som den effekten uppstår.
jolle995 skrev:Köper du via systemet = dålig hantering Jag vet inte om en enda fördel med flaskan mer än att ölen blir äldre snabbare om man nu vill ha en öl som smakar lagrad
Sant! Där är ju faktisk flaskan överlägsenseasteel skrev:jolle995 skrev:Köper du via systemet = dålig hantering Jag vet inte om en enda fördel med flaskan mer än att ölen blir äldre snabbare om man nu vill ha en öl som smakar lagrad
En kall Pils är godare att dricka ur flaska än burk en varm sommardag. Det är i alla fall en stor fördel med just flaska Men i övrigt så vinner nog burken på de flesta punkter.
jolle995 skrev:Köper du via systemet = dålig hantering Sen är det ju också mindre oxidation på burk så det är ju också en anledning. Jag vet inte om en enda fördel med flaskan mer än att ölen blir äldre snabbare om man nu vill ha en öl som smakar lagrad
Jag har jobbat på tre olika systembolag där jag anser att det har skötts fantastiskt dåligt. Stora fönster ut som släpper in allt solljus direkt in på flaskorna som dessutom står i en lokal mellan 25-30 grader under sommaren. Blir förbannad bara jag tänker på det Jag tror dock inte att jag har stött på skunkproblem särskilt ofta, menar bara att just det problemet är typ helt eliminerat med burkHövdingen skrev:jolle995 skrev:Köper du via systemet = dålig hantering Sen är det ju också mindre oxidation på burk så det är ju också en anledning. Jag vet inte om en enda fördel med flaskan mer än att ölen blir äldre snabbare om man nu vill ha en öl som smakar lagrad
Ja, det är dålig hantering på bolaget men jag tror inte att de medvetet utsätter flaskor för UV-ljus. Jag har aldrig jobbat på bolaget så kan svara på deras rutiner men det känns som att flaskorna bör komma paketerade i bulk och sedan ställas upp på hyllan. Tänker därför att flaskorna inte får kontakt med solljus för än man ställer flaskan någonstans ljust i hemmet. Men jag kan vara helt ute och cykla.
Återgå till Öl, bryggerier, vattenhål och bloggar
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 21 gäster