Bryggde en choklad kaffestout med jättemycket fett i.
Här är en video från bryggning till glas:
https://youtu.be/A9jc15ylB3M
När man dömer klass 11D stöter man på många öl med tillsatser, det är tydligt när man får öl med fetter i att skumkronan tydligt skadad/frånvarande.DrHans skrev:Är det någon som har upplevt ett problem där fett har skadat skumkronan?
Alkoholhalt spelar också in. Sen är frågan vad bra skum är för dig? Hur högt och hur länge ligger, det kvar samt blir det "lacing" på glaset efter varje klunk.sladdbarn skrev:Mina chokladstouts/porters med en massa kakaobönor i har haft bra skum märkligt nog.
Bönorna innehåller ca 50% fett om jag minns rätt.
Bee skrev:Alkoholhalt spelar också in. Sen är frågan vad bra skum är för dig? Hur högt och hur länge ligger, det kvar samt blir det "lacing" på glaset efter varje klunk. Ihållande skum på 1cm och lacing, det är bra skum.
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 12 gäster