Här nedan presenteras hur vi har valt att dela in Folkets val klasserna.
Som det tidigare har sagts så har vi valt att planka upplägget från förra året, med skillnaden att vi har lagt till 2 klasser (Mjöd & cider samt folköl). Dock så har vi förstått att det är ett stort arbete att få in de nya kategorierna i ordinare anmälningssystem, så ni kommer inte att kunna anmäla de nya kategorierna i det vanliga systemet, vill ni deltaga i någon av de nya kategorierna så måste ni anmäla detta via e-post. E-post anmälan för dessa sker till sm2018@shbf.se dock senast den 15 april
o Lager och Underjäst öl
§ Klass 1 (i sin helhet)
§ Klass 2 (i sin helhet)
o Maltdominerad öl
§ Klass 3 A,B,C,D,E,G
§ Klass 4 A,B,F,G
§ Klass 5 A,F,G
§ Klass 7 (i sin helhet)
§ Klass 8 (i sin helhet)
§ Klass 9 B,E
§ Klass 11 E,K
o Humledominerad öl
§ Klass 3 F
§ Klass 4 C,D,E
§ Klass 5 B,C,D,E
§ Klass 6 F
o Jästdominerad öl
§ Klass 6 A,B,C,D,E,G
§ Klass 9 A,C,D,F,G,H,I,J,K
o Syrligt och Spontanjäst öl
§ Klass 10 (i sin helhet)
§ Klass 11 C
o Övriga öl
§ Klass 11 A,B,D,F,G,H,I,J,L
§ Folköl < 3,5% --> i denna kategori kan alla öltyper oavsett definition ställa upp så länge alkoholstyrkan är lägre än 3.5% Anmäls med e-post senast 15 april. (sm2018@shbf.se)
o Cider & Mjöd
Anmäls med e-post senast 15 april. (sm2018@shbf.se)
OBS!
Ett och samma öl kan bara anmälas till en klass. En mild som är svagare än 3,5 % kan till exempel inte anmälas till både Maltdominerad öl (som mild) och Övriga öl (som folköl).