Problem med att jässtoppa cider
Postat: måndag 2021-11-01 12:47
Ja som rubriken lyder. Jag håller på jäsa cider men har 2 år i rad nu inte lyckats med att få till en stoppad jäsning som jag skulle vilja för att behålla lite sötma.
Använder lika delar kaliumsorbat och kalimdisulfit. Har 22 liter i hink och drog till med drygt 2 gram av varje per 10 liter som rekommenderas.
Dock så känns det som jäsningen bara bromsas av detta och efter nån dag nu ser jag på min tilt att den fortfarande jäser.
Funderar på om jag gör något fel eller om jag har i för lite av grejerna. Som sagt misslyckades även förra året med detta. Kör med mangroove jacks m02 jäst. Någon som har erfarenhet av hur man använder jässtopp som kan ge nåt tips?
Använder lika delar kaliumsorbat och kalimdisulfit. Har 22 liter i hink och drog till med drygt 2 gram av varje per 10 liter som rekommenderas.
Dock så känns det som jäsningen bara bromsas av detta och efter nån dag nu ser jag på min tilt att den fortfarande jäser.
Funderar på om jag gör något fel eller om jag har i för lite av grejerna. Som sagt misslyckades även förra året med detta. Kör med mangroove jacks m02 jäst. Någon som har erfarenhet av hur man använder jässtopp som kan ge nåt tips?