Cobrac skrev:Ja, det blir punkt 3,5. Fast tillsätter du din 16gradiga mjöd under 45min blir det en typ av temperatursänkning också.
skyking skrev:[quote="Cobrac"]Ja, det blir punkt 3,5. Fast tillsätter du din 16gradiga mjöd under 45min blir det en typ av temperatursänkning också.
skyking skrev:Jag använder pH-papper och om jag tolkar färgen rätt ligger det på 3.6-3.8. Jag använder WYeast 4632 (dry mead). Jäsningen sker i partycooler instäld på 16C. Såvitt jag kan se så är det inte någon betydande jästmängd på botten, men heller ingen skumkrona (båda skiljer sig från vad jag är van vid vid ölbryggning - det är liksom om det vore för få jästceller). Jag körde med ett paket jäst till 20L, ingen förkultur, men tillsatte Fermaid K i musten (i början).
Perwaste skrev:Skyking, hur gick det, fick du fart på jäsningen igen?
Återgå till Mjöd, Cider, Sahti och mer
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster