Grundreceptet för en lager är pilsnermalt och kanske lite karamellmalt och smaksättning med valfri humle, oftast med de klassiska sorterna.
Skulle därför tro att du kan köra på ett standardrecept och smaksätta med den humle som används i originalet. Dvs Magnum, Perle, Tradition och Tettnager till ett IBU på 20-25.
Ett förslag kan se ut så här.
90-100% pilsnermalt
0-5% Carapils
Magnum som bittergiva och Perle, Tradition och Tettnager som smakgiva vid 10-15min.
Kok från 60 till 90min.
Förhållandet mellan humlesorterna får du prova fram, men Magnum står nog för 75-80% av grundbeskan.
Rejält med lagerjäst och jäs kallt, gärna under tryck.
Har du inte bryggt lager innan så lär du få brygga det några gånger innan du blir nöjd, men har man bara knäckt hur man ska göra är det inte speciellt svårt att brygga lager. Tiden från bryggning till färdig öl är längre än med ale, så man får inte vara för törstig när man brygger