Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Illuminatus skrev:God kväll!
Efter att ha bryggt mitt livs första öl och med ett klart godkänt resultat sitter jag här med lite blodad tand och
är nu sugen på att dra igång med nästa batch
Min favorit just nu är Ballast Point Sculpin Grapefruit IPA & har efter lite googlande hittat en förhoppningsvis bra klon på just denna öl.
Problemet enligt mig är att det är jobbigt många humlesorter och eftersom jag siktar på 20L batch blir mängden humle av respektive sort så
otroligt liten. Under 5g för flera av sorterna.
Skulle någon kunnig och vänlig själ kunna hjälpa mig att "solla bort" några humlesorter, minska antalet eller egentligen bara göra receptet enklare
för en mindre batch på 20L?
Trevlig kväll!
Så här lyder receptet:
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 8.86 gal
Post Boil Volume: 6.76 gal
Batch Size (fermenter): 6.00 gal
Bottling Volume: 5.00 gal
Estimated OG: 1.060 SG
Estimated Color: 5.5 SRM
Estimated IBU: 65.5 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72.00 %
Est Mash Efficiency: 78.0 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
11 lbs Brewers Malt 2-Row (Briess) (1.8 SRM) Grain 1 80.0 %
1 lbs 4.0 oz Caramel Malt - 10L (Briess) (10.0 SRM) Grain 2 9.1 %
1 lbs Carapils (Briess) (1.5 SRM) Grain 3 7.3 %
8.0 oz Caramel Vienne 20L (Briess) (20.0 SRM) Grain 4 3.6 %
1.00 oz Amarillo [8.20 %] - Mash 45.0 min Hop 5 4.6 IBUs
0.50 oz Warrior [15.70 %] - Boil 60.0 min Hop 6 24.1 IBUs
0.25 oz Columbus (Tomahawk) [12.00 %] - Boil 60. Hop 7 9.2 IBUs
0.25 oz Hallertau [3.10 %] - Boil 60.0 min Hop 8 2.4 IBUs
0.25 oz Magnum [12.30 %] - Boil 60.0 min Hop 9 9.4 IBUs
0.25 oz Centennial [9.80 %] - Boil 30.0 min Hop 10 5.8 IBUs
0.25 oz Crystal [4.70 %] - Boil 30.0 min Hop 11 2.8 IBUs
0.25 oz Simcoe [12.20 %] - Boil 30.0 min Hop 12 7.2 IBUs
1.00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 mins) Fining 13 -
2.20 g Yeast Nutrient (Boil 10.0 mins) Other 14 -
1.00 oz Amarillo [8.20 %] - Boil 0.0 min Hop 15 0.0 IBUs
1.0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35. Yeast 16 -
0.0 oz Fruit - Grapefruit (0.0 SRM) Adjunct 17 0.0 %
1.00 oz Simcoe [12.20 %] - Dry Hop 7.0 Days Hop 18 0.0 IBUs
2.00 oz Amarillo [8.20 %] - Dry Hop 4.0 Days Hop 19 0.0 IBUs
Mash Schedule: Single Infusion, Light Body
Total Grain Weight: 13 lbs 12.0 oz
----------------------------
Name Description Step Temperature Step Time
Mash In Add 17.88 qt of water at 165.0 F 148.0 F 75 min
Mash Out Add 11.00 qt of water at 209.0 F 168.0 F 10 min
Sparge: Fly sparge with 3.54 gal water at 168.0 F
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster