Moderatorer: martinb, Webbgrupp
st1 skrev:Som jag har förstått det använder de mango- och passionsfruktjuice samt persikoarom i Tropic Thunder. Båda är surade med någon variant på kettle sour-tekniken, bryggda utan humle och jästa med lagerjäst.
Jag har tänkt brygga något liknande någon dag framöver. Det blir dock inte en "klon", men något i samma stil. Jag kommer antagligen köra 50/50 pilsner- och vetemalt och jäsa med kölschjäst. Persikoarom hittade jag här: http://www.strosselannat.se/essencer/es ... rsika.html
Askatasuna skrev:Den stora frågan är hur mycket frukt tänker jag. Du får gärna delge ett mer exakt recept efter att du har testat men jag tror på något liknande.
st1 skrev:Jag körde på 100 % pilsnermalt, syrade med L. Plantarum och jäste med Kölschjäst. Hällde i lika delar passionsfruktsjuice och mangojuice (25 % av den totala volymen) vi högkreusen och tillsatte persikoarom vid buteljering. Nu var det ett tag sen jag drack Tropic Thunder men jag upplever att mitt öl ligger hyfsat nära smakmässigt, förutom att persikan inte är riktigt lika dominant som i Dugges variant.
Mitt tips är att försöka hitta riktigt bra juice. Fruktsmaken är så bärande i det här ölet. Jag var lat och körde på Rubicons variant och jag ångrar att jag inte valde något bättre.
st1 skrev:Om du inte väldigt gärna vill testa med puré så skulle jag rekommendera juice istället. Så mycket puré riskerar du att få väldigt mycket grums i botten på jäskärlet. Juice är väldigt lätt att hantera, och är såvitt jag förstått det som Dugges själva använder. Puré funkar säkert toppenbra men blir dyrare och mer omständigt.
Den största utmaningen, och också den som jag inte riktigt nådde ända fram med, är doseringen av persikoaromen. Den är så tydlig i Tropic Thunder, och medan jag definitivt plockar upp samma arom i mitt öl är den inte alls lika påtaglig.
snarkus skrev:Jag har planerat att göra en "survörtad" (med lacto från ProViva) variant med start i helgen. Kommer troligen jäsa den med Saflager W-34/70. Lutar dock åt att använda vetemalt och en liten mängd humle, vilket tar receptet en bit bort från Dugges, men ändå.
Kanske återkommer med hur det blir.
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster