Saker som är bra, var man köper eller hur man bygger
Moderatorer: martinb, Staffan Ulfberg, Webbgrupp
av holm44 » tisdag 2018-12-18 15:53
Har bryggt en IPA på 6kg malt o lite annat gott
Tappat om idag men det har klarnat väldigt dåligt Tänker ställa ut hinken i kylan, men hur länge kan den stå där i kylan innan jag kolsyresätter den?
Leffe
Skickat från min iPhone med Tapatalk
-
holm44
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 23
- Blev medlem: fredag 2015-03-06 20:27
av Djonk » tisdag 2018-12-18 17:01
Beror på hur kallt det är, under -1C riskerar du att den fryser om den får stå för länge.
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
av Drake » tisdag 2018-12-18 23:03
Nja, jag brukade dra ner tempen ett par grader till och det var bara en lättöl som frös för mig. En bira på 5-6 procent borde klara lite till i ett dygn eller så om det inte blir svinkallt. Men gör inte som jag och ställ den i direkt solsken om du inte gillar smaken av skunk!
-
Drake
- Bryggmästare
-
- Inlägg: 1910
- Blev medlem: torsdag 2014-11-06 01:52
av Djonk » onsdag 2018-12-19 01:19
Ja räddningen är ju att det tar sin tid för vätska att ändra temperatur, är det väldigt stark öl klarar den några minusgrader till konstant.. Men hellre grumlig öl än fryst tänker jag
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
Återgå till Utrustning, byggtips och mekande
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 41 gäster