av Perwaste » söndag 2018-03-25 18:49
Oftast låter jag det som följer med bara få gå ned i hinken. Det brukar inte bli så mycket.
Men, efter kylning brukar jag låta det hela stå ett bra tag, och då hinner det lägga sig tjockt längst ned. Jag har kranen bara lite halvöppen så att det inte bara ska forsa ut, och då stannar det mesta gunket kvar.
Ibland får jag för mig att hänga saftsilen på kranen för att fånga upp det som ändå hänger med. Oftast har jag påsar med humlekottar i, och då händer det att någon hamnar mitt för kranen. Då är det troligen bäst att låta pumpen dra ut det, men eftersom jag redan har diskat och rengjort allt så blir det inte så fär mig. En slev att peta undan påsen lite bara.
Jag har haft bazookan i förut, men jag tyckte den satte igen för mycket för mig, och när jag inte har den får jag upp det mesta finare maltskrotet till mäsken igen med pumpen under cirkulationen. Men jag kanske provar att använda den igen och ser om det går bättre nästa gång.
//Perwaste