Moderatorer: martinb, Staffan Ulfberg, Webbgrupp
Kapsylerna kommer dock fortsätta släppa in syre så det är oavsett en korttidsförvaring för högsta kvalité men det förutsätter att man haft riktigt syrefattig öl ner i fatet till att börja med.
Lindh skrev:Oxidering vid flaskning med både mottrycksfyllare och Beergun är stor och ända problemet att undvika det är med en vaccuumpump och en s.k. "triple vaccuum purge". Det kan du omöjligt göra med en Beergun men om du modifierar en mottrycksfyllare och kompletterar den med en vakuumpump så kan du med den uppsättningen få ner syrenivån till kommersiella nivåer.
Lindh skrev: en s.k. "triple vaccuum purge".
Rotsac skrev:Släpper vanliga kronkapsyler in syre....
Det har jag aldrig någonsin hört talas om!
Min Stout som buteljerades med vanliga kronkapsyler i Februari 2015 är INTE oxiderad:-)
Ej heller den från Mars 2017:-)
Pilsnerkokaren skrev:Vet inte varför öl på flaska tilltalar mig så
Jag fyller 400-450liter på flaska om året, det blir 100-120 flaskor/månaden.
Återgå till Utrustning, byggtips och mekande
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 76 gäster