Moderatorer: martinb, Staffan Ulfberg, Webbgrupp
Pilsnerkokaren skrev:För att slippa hävert eller att behöva lyfta ur kärlet när det var dags för omtappning gjorde jag fatet tätt. Första tanken var att jag då lätt skulle kunde få igång en hävert via ett stigarrör, vilket också fungerad. Men det visade sig att jäsa under tryck var ännu bättre.
Visst kan man svetsa kärl som passar partycoolern men sådana finns redan att köpa från Italien för 400-600:- + frakt
Pilsnerkokaren skrev:En storsäljare skulle kanske kunna vara ett jäskärl som passar inuti Netonnets partycooler. En tråd om min variant finns någonstans i denna delen av forumet. Är mycket nöjd med dom jag svetsat ihop och tror att andra också skulle kunna tycka detsamma.
Men ska det säljas av en firma blir det tyvärr ett tryckkärl med tillhörande intyg vilket förmodligen ställer till det.
Pilsnerkokaren skrev:Tunnan/kärlet från Italien är en tunn sak som inte klarar tryck, men den passar som handsken i party coolern. Finns tråd om det också här någonstans.
Coolern har innermått Ø375mm och är 435mm djup med en fläns längst ner i botten som är Ø335mm 10mm hög. Tunnan jag svetsade ihop har ett svep som är Ø370mm utv 250mm hög med en kona som är 125mm hög och med Ø250mm botten. Med dessa mått blir det 60mm plats för kopplingar, lock och handtag mellan coolerns och kärlets lock. Totalvolymen blir 36liter, inte 38 som jag skrev innan.
I lock och botten använde jag 1,5mm plåt, svep och kona hade 1,0 plåt.
Vad jag vet så är det upp till tillverkaren att se till att man följer rätt norm för att såld utrustning ska vara livsmedelsklassad. Det är inte samma sak som med tryckkärl.
Beer Me skrev:Håll utkik här på forumet Jonas, kommer kanske börja sälja mindre jäskärl inom en snar framtid, jag tror man kan få ner priset en del beroende på exakt vad som ska ingå i slutpriset.
Återgå till Utrustning, byggtips och mekande
Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 18 gäster