Moderatorer: martinb, Staffan Ulfberg, Webbgrupp
Snow skrev:Ok, då finns det ingen anledning egentligen till att begränsa avdunstningen, utan snarare kontrollera det så man får samma % varje gång?
@sky jag mäter höjden på vätskenivån, är så praktiskt att 1 cm är 1liter, tog ingen hänsyn till humlepåsen, den låg kvar denna ggn till efter avtapp till jäshink
Det jag reagerade på var att det var sån enorm skillnad på avdunstning med lock, skillnaden torde vara ca 3 l/h med och ca 7-8 utan,
Morgan skrev:Under kok försvinner inget socker, koncentrationen bara ökar. Därför kan man multiplicera volymen med og:t före kok såväl som efter och få samma totalvärde. Blir avvikelsen stor handlar det i så fall om ett mätfel.
Pilsnerkokaren skrev:Vill hålla med dig i detta, räknar jag ihop Ö-graderna innan kok när jag brygger så skiljer det inte mycket mot efter att koket är klart, det är bara volymen som minskat.
Men varför har BS en diff på mer än 120 Ö-grader? Och det har inte kokats bort socker, det har på något mystiskt vis tillkommit
Återgå till Utrustning, byggtips och mekande
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 19 gäster