AHm skrev:Uteffekten styrs av regulatorn, visas gult i grafen (höger Y-skala). Börjar på 50% eftersom uteffekten begränsad till 2.2kW (10A säkring på arbetsrummet).
output => Hendi effekt
1-2% => 500W
3-5% => 600W
6-10 => 700W
11-15 => 800W
16-18 => 900W
19-21 => 1000W
22-23 => 1100W
.
.
.
Jo, jag förstod det när jag läste igenom ditt inlägg igen. Fantastiskt bra siffror och en riktigt smart lösning!
Men frågan är om det behövs så bra egentligen för temperaturen i maltbädden verkar ju ändå jämna ut sig så att temperaturen blir konstant. Med en STC så slår temperaturen en halv grad mer än med en pid ungefär men det är en enkel och billig lösning som man dessutom kan stegmäska med och som har en del andra finesser som hot break och larm för humlegivor. Vilket man såklart kan fixa med en Pi också men det jag ville säga är att om man inte har kunskap nog att knåpa ihop ett så fint system som ditt så duger en sketen STC långt! Jag skulle nog iofs vilja ha en Pi och en PID jag också men det beror mest på att jag är prylbög, inte för att jag tror det blir bättre öl.
En fördel som jag ser det är ju att plattan aldrig stänger av helt utan ligger och fisvärmer hela tiden. Det jag märke var att temperaturen sjönk rätt fort när plattan stängde av sig men det tror jag beror på att det var svinkallt i bryggrummet och jag hade rätt långa oisolerade slangar. Ska göra en seriös mätning senare när jag har varmare i rummet och har filat lite till på inställningarna.Tror att jag kan få ytterligare något stabilare temperatur. Även om det inte behövs som sagt.