Moderatorer: martinb, Staffan Ulfberg, Webbgrupp
Pilsnerkokaren skrev:Var nog lite luddig.
Lagringstryck och tryck vid tvångskolsyrning är ju detsamma.
Tanken är att man tvångskolsyrar och lagrar med snabbkopplingen (med eller utan manometer) När man sen vill ta sig ett glas byter man till tappvarianten och trycker ut önskad mängd öl till flaska eller glas via tappkran. Rörbiten sitter kvar i gummiproppen oavsett om man kolsyrar eller tappar öl, det är ju bara de andra delarna man byter.
Det fungerar likadant som med Corneliusfat, bara med andra kopplingar.
Pilsnerkokaren skrev:Alla bitar är standard förutom rörbiten som sitter i gummibiten, dom andra hittar man säkert på aliexpress.
Ingen svår bit, syrafast Ø15mm stång som är nersvarvad till Ø13, sen gängad 1/4" i änden lagom långt. Avsluta med att borra Ø8,5 orätt igenom och sen grada.
Vill du köpa en så kostar den 80:-
Pilsnerkokaren skrev:Du menar 9/16" UNF ?
Har funderat på att köpa ett snitt men jag har nog bara gjort 10-12st de senaste åren. Då går det lika bra att slå gängan i svarven.
Återgå till Utrustning, byggtips och mekande
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 42 gäster