Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Henric megen skrev:Jag har lite huvudbry då jag för ett par år sedan lämnade in ett öl som några av dommarna tyckte jag skulle lagra i några år och ställa upp med som Barley Wine ist. Nu tänkte jag göra det och tro på fan att EBC är helt off. Min är mycket ljusare än stiltypen Barley wine enlight SHBF. Skumt att man blir rekomenderad något som inte riktigt stämmer. Men men jag kan ju alltid ställa upp med ölet under 11c Modifierade öl. Synd bara att jag redan har en tilltänkt för den kategorin, en ChampangeGraff.
Henric megen skrev:... Men men jag kan ju alltid ställa upp med ölet under 11c Modifierade öl. Synd bara att jag redan har en tilltänkt för den kategorin, en ChampangeGraff.
SM-reglerna skrev:6. Alla huvudklasser har en underklass benämnd "Övriga klassiska…" förutom huvudklassen "Belgisk och Fransk Ale" där motsvarande underklass heter "Belgisk och Fransk Specialöl".
I dessa underklasser är det tillåtet att lämna in flera öl. För dessa klassiska öl skall bryggaren ange vilken klassisk öltyp ölet ska efterlikna. Hänvisning till litteratur skall ges, och minst ett kommersiellt exempel på en representant för den klassiska öltypen bör också anges. I huvudklassen Specialöl finns underklassen "Modifierade öl", där det också är tillåtet att tävla med flera brygder. För "Modifierade öl" gäller att det skall anges vilken klassisk öltyp ölet är baserat på, samt hur det är modifierat.
DonDegen skrev:Får man mycket avdrag för öl med bottensats i? Eller är det tillåtet med bottensats i ölen?
ekstedt skrev:Vad pratar vi för ursprunglig ölstil här? Dubbel-ipa?
Udda extraktgivare som t.ex. melass, kandisocker, muscovadosocker, majs, ris osv. betraktas normalt inte som modifiering.Om man inte använt så pass mycket av sin extraktgivare att den tydligt förändrat karaktären av den öltyp man bryggt. I så fall bör man absolut överväga att lämna in sin öl i klass 10C - Modifierade öl
mankan skrev:Är det 11C som gäller för en svart Dubbel IPA i år?
Om så är fallet så antar jag att det är ett "inte" för mycket i texten samt 10C ska ändras till 11C.
Chokladmalt är inte en udda extraktgivare men förändrat karaktären jämfört en Black IPA eller Dubbel IPA har den ju definitivt gjort.
Tidigare har jag lämnat in den i 8G övriga klassiska starka specialöl utan klagomål.
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst