För att göra denna del av forumet lättanvänt vill vi gärna att ni som delar med er av recept följer några enkla regler.
Orsaken till detta är att alla skall kunna ta del av recepten, oavsett om man brygger med hjälp av bryggprogram eller med penna och papper.
Trådnamn
Ölstil inkl. ev TypID - Ölnamn - Volymprocent - BU
Ex. IPA 5C - Världens Bästa Afterski - 7.1% - 75BU
Receptinnehåll
Ange alltid följande grund-data
- Volym, ex. 20l
- OG ex. 1.050 eller motsvarande skala (Öschle, Plato)
- FG ex. 1.010 eller motsvarande skala (Öschle, Plato)
- Volymprocent, ex. 7.9%
- BU, ex. 75BU (ange om annan skala än Tinseth)
- Färg, ex. 15 EBC eller motsvarande skala som SRM
Malt
- Ange maltmängd i både viktenhet, kg eller g, samt i procent av maltmängden, ex. 5.00kg, 75%
- Ange alltid färg i EBC, ex. 6 EBC eller motsvarande skala som SRM
- Om möjligt, ange tillverkare
- Om möjligt, ange extraktinnehåll och skala
Humle
- Ange alltid alfasyra, ex. 5.2%
- Ange alltid form, ex. Pellets
- Ange alltid total vikt per giv samt även gram per liter, ex. 20g, 1g/l
- Ange alltid koktid eller liknande, ex. 15 min
- Ange alltid BU-bidrag, ex. 20BU (ange om annan skala än Tinseth)
Klistra inte in recept direkt från Beersmith eller dylikt