Hörde mig för på humlebladets forum men tänkte kolla här också då det forumet verkar kunna vara lite långsamt ibland, har knåpat lite med hjälp av boken brygg stiltypisk öl på mitt första egna recept på en Porter.
Beräknad volym ner i jäshink är drygt 8 liter.
Maltschema:
Maris otter malt 1.78kg 79%
Crystal 400 200g 9%
Low Colour Chocolate Malt 180g 8%
Carafa 1 (special) 90g 4%
Humleschema:
Challenger 7g
Bramling Cross 4g
båda kokas i 60 min som bittergiva, Beräknad IBU 26.5
tänkte mäska på 68c i 75 min och sedan mäska ut på 76-78c i drygt 10min, laka och sedan koka 90min.
Est OG:1.065
Est FG 1.019
siktar på 6% abv eller strax däröver mao
Jäsning i, ja tills det är klart med ett paket m15 empire ale.
Är ute efter en maltig och stor porter med lite rostad smak men inte för rostad, något ni skulle ändra på eller funkar detta?